Ознака: Преподобна Параскева-Петковден

Живот

Во недела е тежок празник Света Петка: Појдете во црква, но овие работи немојте да ги направите

Во недела се празнува Преподобна Параскева-Петковден. Во народот позната како света Петка. Родена е кон крајот на деветиот или пак на почетокот на десетиот век во градот Епифат кој што […]

Живот

Пред нас е голем празник: За здравје и благосостојба испочитувајте го ова

Во сабота се празнува Преподобна Параскева-Петковден. Во народот позната како света Петка. Родена е кон крајот на деветиот или пак на почетокот на десетиот век во градот Епифат кој што […]