Ознака: препознавање

Технологија

Instagram воведе нова функција – препознавање на лажни вести

Instagram воведе функција за лажни вести за да го спречи нивното ширење. Функцијата false information(лажни информации) ќе се користи за објавите кои се откриени и селектирани како лажни, а за тој […]