Ознака: Претендентите на Македонија

Вести

Претенденти за Македонија- II дел

Авторот на статијата „Претендентите на Македонија“ во однос на јазикот кој го користеше бугарската и српската пропаганда кон крајот на 19 век ќе го окарактеризира како безобразен, пред сè, јазикот […]