Ознака: Пржински договор

Вести

Хан: Сега е можноста за лидерите во земјата да ја надминат кризата

Комесарот за преговори за проширување на Европската унија, Јоханес Хан, денеска во Европскиот парламент ги претстави прогрес-извештаите за земјите од процесот на проширување за 2016 година, при што во однос […]

Вести

Западот не ја разбира круцијалната улога на Македонија во општата европска безбедносна архитектура

Анализата на Извештајот на Рајнхард Прибе (клучниот документ на чија основа е донесен Пржинскиот договор) покажува дека, во своето тврдо бирократско јадро, ЕУ користи оперативни капацитети што создаваат недемократски реалност. […]

Вести

Пратениците ги изгласаа Законите од Пржино

Собранието на Република Македонија во рамки на 113. седница вчера ги изгласа измените и дополнувања на Законот за внатрешни работи, на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, на Законот […]

Вести

Груевски: Очекувам СДСМ да не прави опструкција

Никола Груевски, претседателот на владејачката партија ВМРО-ДПМНЕ, по постигнатиот договор очекува опозицискиот СДСМ да не прави опструкција со цел Македонија да излезе од политичката криза.- Последниот договор што го направија […]

Вести

„Република“: Заев ја доведе СДСМ пред БАНКРОТ

Заев ја доведе партијата пред банкрот, пишува „Република“.СДСМ под хипотека Заев ја доведе партијата до банкрот? Имај­ќи ги пред­вид до­ку­мен­ти­те до кои дој­де „Ре­пуб­ли­ка“,ме­сто да се фо­ку­си­ра на из­бо­ри­те до­го­во­ре­ни […]

Вести

СДСМ се враќа во Собранието

Опозициската СДСМ се враќа во Собранието. Пратениците од опозицијата ќе седнат во пратеничките клупи, по договорот кој беше постигнат пред два дена помеѓу претставниците на потписниците на Пржинскиот договор.Трајко Вељаноски, […]

Вести

Договорот од Пржино ќе заврши два дена по одржувањето на изборите

По одржувањето на изборите, откако ДИК ќе ги соопшти официјалните резултати, се што е договорено со т.н. „пржински договор“ престанува да важи. Односно договорот од Пржино ќе важи се до […]

Вести

Бруталната партизација на МВР што ја изврши СДСМ неприфатлива за меѓународните претставници

Кога СДСМ според договорот од Пржино од минатата година, доби технички министер за внатрешни работи, единствено нешто што направи во тоа министерство беше назначување на партиски кадри.Очигледно ваквите одлуки се […]