Ознака: Привлечност

Мода

Неколку причини зошто жените со кратка коса се така привлечни

Меѓу познатите дами во светот, има сѐ повеќе примери каде што кусата фризура речиси совршено се вклопува во нејзиниот имиџ. Но, зошто е тоа така? Порталот Б92 наведува неколку причини […]

Љубов и секс

Што најпрво забележуваат мажите кај жената? – Не е тоа што мислите!

Кога момците и девојките се запознаваат, во првите 10 секунди, момчето во поголемиот дел од времето гледа во нејзините усни. Меѓутоа, ако постои уште еднаш детал, одвај чека да го […]

Живот

Какви видови на привлечност постојат?

Привлечност може да постои од најразлични причини, па понекогаш можеме да бидеме фасцинирани од некоја личност дури и ако истата не ни одговара сексуално. Постојат повеќе работи во целокупната комбинација […]

Љубов и секс

Туѓото е послатко: Зошто оженетите мажи се попривлечни од слободните?

Сигурно до сега сете се заљубиле барем еднаш во некој кој веќе е зафатен. До сега голем број на научници на некој начин потврдуваат дека оженетите мажи го имаат оној […]

Живот

8 неочекувани докази дека сте попривлечна жена, отколку што мислите

Факт е дека секогаш туѓото лице е посимпатично и посиметрично, дека туѓите нозе се поизвежбани и потемени, дека туѓиот стомак е порамен, а струкот послаб… Но, овие 8 неочекувани докази […]

Живот

Жените со овие три особини можат да го освојат секој маж

Надворешен изглед, шминка, облека…Сето тоа навистина привлекува, но…Она што мажите го бараат е нешто сосема друго и доколку ги имате овие особини можете да го освоите секој маж. 1. Насмевка […]

Живот

Не е сè во изгледот: Зошто на некои луѓе сме им многу привлечни?

Иако физичката привлечност игра значајна улога при изборот на партнер, нечиј мирис и боја на глас и тоа како се пресудни во изборот, тврди Агата Гројецка, истражувачка од полскиот институт […]

Живот

Жените со овие три особини можат да го освојат секој маж

Надворешен изглед, шминка, облека…Сето тоа навистина привлекува, но…Она што мажите го бараат е нешто сосема друго и доколку ги имате овие особини можете да го освоите секој маж. 1. Насмевка […]