Ознака: Привремената Влада на Македонија

Избор на уредникот

Манифест на Привремената Влада на Македонија – 1881

Манифест на Привремената Влада на Македонија – 1881, 23 март 1881 во Ќустендил Македонци, Нашата мила татковина Македонија некогаш беше една од најславните земји. Македонците ги поставија основите на уметноста […]