Ознака: прирачник

Избор на уредникот

Соул Алински, подарок од САД?

Во изминатите пет години, УСАИД испорача околу 5 милиони долари до малата Македонија, низ Институтот Отворено општество на Џорџ Сорос. Тоа изгледаше чудно. Се доби впечатокот дека УСАИД ги троши […]

Коментари

УЧИМЕ СО КАНВАС: Лекција 20. Со пораки и пароли за влијание врз народните маси!

Герила-акции, перформанси, па дури и закани – ова е шарената палета на опции кои ги нудат шарените платеници чија Визија за иднината вклучува можност за собирање на поени.Начинот на кој […]

Коментари

УЧИМЕ СО КАНВАС: Лекција 18. Јазик на кој зборува целната група!

Подготовките за протестите и шаренилото во Македонија добро се планираат зад затворени врати пред да се спроведат по улиците.Водени под платформата на „Ајде!“, група граѓани редовно го искажуваат својот револт […]