Ознака: природни убавини

Издвојуваме

Некои работи што не сте ги знаеле за околината на Пехчево – II

Истражувањето на околината на Пехчево продолжува во авантуристичко запознавање со богатата флора и фауна како и ендемичниот растителен свет.Центарот на разноврсните лековити растенија може да се каже дека е селото […]

Издвојуваме

Летниот и зимскиот одмор во Маврово, подостапни од било кога

Во Маврово, на падините на прекрасната Бистра, се наоѓа новоизградениот Станбен комплекс Маврово. Со поглед кон Мавровското езеро и зелените предели на планината, комплексот нуди единствени поволности за идните сопственици. […]

Вести

„Лос Анџелес Тајмс“: Уживајте во задоволствата на Македонија

Убавините на Македонија вчера се најдоа во престижниот весник „Лос Анџелес Тајмс“.-Истражете ги пештерите. Прошетајте по тврдините од 6-ти век. Уживајте во свежа риба. Задоволствата од недоволно истражената Македонија, наведува […]