Ознака: професии

Живот

Вработените во овие професии најчесто се разведуваат

Професии со најретки разводи 1. Проценители на штета 2. Физичари 3. Научници во областа на медицината 4. Свештеници 5. Програмери 6. Физиотерапевти 7. Оптичари 8. Хемиски инженери 9. Директори на […]

Љубов и секс

Личностите кои се занимаваат со овие професии најчесто ги изневеруваат своите партнери

На прашањето како да препознаете неверен партнер е навистина невозможно да се одговори. Но, според новото австралиско истражување, професијата со која една личност се занимава може да пружи поединечни знаци […]

Вести

Кои професии во Македонија се најмногу платени?

Убедливо највисоки просечни плати во Македонија земаат вработените во секторот компјутерско програмирање каде што просечната плата за април изнесувала 60.656 денари, што е прв пат просекот да надмине 1.000 евра. […]

Занимливости

Овие професии НАЈМНОГУ го загрозуваат здравјето. Дали вашата е меѓу нив?

Неодамна беше спроведено истражување кое покажува дека одредени видови работа можат сериозно да му наштетат на здравјето.Со истражувањето биле опфатени околу 1.600 Американци кои проценувале какво влијание има избраната професија […]

Занимливости

7 необични професии кои носат многу добар профит

Во денешно време, кога секој сака да стане сопственик, директор, менаџер, постојат и бројни други професии кои за кратко време можат да ви донесат брза заработувачка. Еве некои од нив: […]