Ознака: ПРОЦЕНКА

Вести

Пријавени се оштетувања на 2.500 објекти од земјотресите

На 150 објeкти од државен интерес досега е извршена проценка на безбедноста по земјотресите во Скопје и околината, при што Институт за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС) не утврдил […]

Вести

Проценети се штетите во 450 домови во Стајковци

Во санирањето на штетите од последиците од поплавите во скопското село Стајковци моментално се ангажирани 78 машини, околу 600 доброволци и сезонски и комунални работници и околу 150 припадници на […]

Вести

Извршен е увид во над 2.100 домаќинства, попишани се над 500 возила

Севкупно на терен се околу 60-тина тимови кои вршат увид и попис на штети на недвижности, движен имот, моторни возила, сточен фонд и земјоделско земјиште.Надлежните тимови за проценка на штети […]

Вести

Груевски посети поплавени куќи во Црешево

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и денес е на терен меѓу жителите од поплавените подрачја.Тој го посети и селото Црешево каде невремето од минатиот викенд предизвика многу штети. Груевски по разговор со […]

Вести

Димитриев: Формирана е централна комисија за проценка на штети

Премиерот Емил Димитриев придружуван од министрите за финансии Кирил Миноски и за труд и социјална политика Диме Спасов денеска го посети во Стајковци кое беше зафатено од поплавите.Димитриев ги информира […]

Вести

Вонредна седница на Влада: Тимови за проценка на штетите од невремето веднаш излегуваат на терен

Договорено е да се отпочне веднаш со правење на комисии за проценка на штета која ќе оди паралелно, како се расчистува теренот и се овозможува тимовите за проценка да влезат, […]