Ознака: ПТИЧИЈ ГРИП

Балкан

Птичји грип во Бугарија

Бугарската агенција за безбедност на храна соопшти денеска дека на фарма за патки во село на севроисток во државата е регистрирана епидемија на птичји грип. Околу фармата е поставена затштитна […]