Ознака: работни места

Вести

Газдите не смеат да ги враќаат на работа хронично болните, и во карантин се тестираат само лица со симптоми

Сите хронично болни лица се ослободени од работа, а ќе бидат и понатаму, изјави денеска министерот Филипче одговарајќи на прашање на новинарите кои се интерсираа смеат ли дел од работодавачите […]

Вести

Намален бројот на несреќи и смртни случаи на работните места

Работодавачите се повеќе вложуваат и го почитуваат Законот за заштита при работа, но уште треба да се делува на подигнување на свеста за негово имплементирање.Како што беше речено на тридневниот […]

Вработување

Потребни се вкупно 183 работници во три големи компании во Македонија…

Потребни се вкупно 183 работници во три големи компании во Македонија…Доколку барате работа може да аплицирате на отворените работни места: Оглас за вработување на 40 лица во производство на медицински помагала […]

Вести

Груевски: Нови168 илјади работни места за историски пад на невработеноста на 23,4%

Резултатите се неизбежни кога толку посветено се работи и се вложува огромна енергија. Денес државниот завод за статистика констатираше нов пад на невработеноста која изнесува 23.4% или за 0.6% помалку […]

Вести

Груевски: Луѓето веќе се навикнаа да носиме инвестиции и да се отвораат нови работни места

Луѓето веќе се навикнаа да има некоја нова инвестиција, се навикнаа да отвораме фабрики, да инвестираме во нови отворања на работни места, никој не знаеше што е грин-филд инвестиција, бидејќи […]

Вести

Спасов: Отворени 2.960 работни места преку проектот „Македонија вработува 2“

Проектот  „Македонија вработува 2“ го дава очекуваниот резултат. Досега преку овој проект има  2.960 новоотворени работни места во околу 2.260 компании, изјави денеска дополнителниот заменик-министер за труд и социјална политика […]

Вести

Се гради нова фабрика во Бунарџик, ќе се отворат 200 работни места

Нови 200 работни места ќе се отворат со новата фабрика на домашната компанија ФПЦ Технопласт, која денеска го постави камен темелникот во Технолошко-индустриската развојна зона Скопје.Станува збор за инвестиција во износ од […]