Ознака: работодавачи

Живот

Совет за работодавачите: Не ги терајте работниците да дојдат на работа пред 10, дознајте зошто е важно тоа

За да работниците бидат продуктивни, работното време треба да започнува по 10 часот, а студентите треба да посетуваат настава по 11 часот, предупредуваат научниците од Оксфорд. Форсирањето на работниците да […]

Вести

Забрани за 36 работодавачи за непочитување на препораките за работа во услови на тополотен бран

Инспекторите за труд од областа безбедност и здравје при работа донеле 36 забрани на работодавачи кои не ги почитувале препораките да не се работи на отворено од 11 до 17 […]