Ознака: радовиш

Локална самоуправа

Општина Радовиш и денес активно е вклучена во Хуманитарната акција за настраданите во поплавите во Скопје

Уште во утринските часови, во соработка со ЈП Плаваја беше испратен тим и механизација, кој и денес активно ќе работи во расчистување на последиците од поплавите кои го зафатија Скопје.Исто […]

Локална самоуправа

КОМПАНИИТЕ И ГРАЃАНИТЕ ОД РАДОВИШ АКТИВНО СЕ ВКЛУЧУВААТ ВО АКЦИЈАТА ЗА ПОМОШ НА НАСТРАДАНИТЕ ОД ПОПЛАВИТЕ

Дел од компаниите и здруженијата од општина Радовиш активно се вклучуваат во Хуманитарната акција за настраданите во поплавите во Скопје.Рудникот „Бучим“ донираше вода и конзервирана храна, фирмата „Церада пласт“ донираше вода, дел од Здруженијата […]

Вести

Радовиш со хуманитарна акција за настраданите во поплавите

Уште во раните утрински часови на плоштадот Св. Спасо Радовишки започна хуманитарната акција за донирање, за настраданите во поплавите кои го зафатија Скопје.Радовишани, донирајќи ги потребите продукти на пунктот кој […]

Локална самоуправа

Градоначалникот Сашко Николов оствари прием на џудистот Ратко Костов

Градоначалникот Сашко Николов оствари прием на џудистот Ратко Костов од Џудо клубот Сенсеи од Радовиш кој на Меѓународниот турнир „Куп на Јадранот“ во Сплит, Хрватска, го освои бронзен медал.На натпреварот […]