Ознака: размислување

Технологија

Факти за вас и вашиот телефон кои ќе ве натераат да размислите

Тој е вашиот најдобар пријател. Секогаш е тука за вас, барем додека батеријата не се потроши. Дали сте знаеле дека просечната личност го отклучува мобилниот телефон 110 пати дневно? Знаете […]

Издвојуваме

Незрелата личност критикува, а зрелата дејствува

Важно е една личност да го разбере опкружувањето и да се разбере себеси.Михаил Литвак е доктор, психотерапевт и еден од најпознатите психолози на меѓународно ниво. Тој е и првиот човек […]

Живот

Размислувањето за храна помага во губењето на тежината

Размислувањето за храна пред оброкот може да ви помогне во губење на тежината. Сеќавањето на вкусни оброци ви влијае да јадете помалку. Ако сонувате за крем тортата од фрижидерот, задржете […]