Ознака: распуст

Вести

Учениците од денеска на распуст, наставата продолжува на 21 јануари

Основците и средношколците од денеска се на зимски распуст кој ќе трае до 20 јануари. Наредниот ден учениците ќе ја продолжат наставата од второто полугодие на учебната 2020/2021 – во […]

Вести

Распустот продолжен: Учениците утре НЕ се враќаат во клупите

Поради континуираното загадување на воздухот, како и метеоролошките прогнози за следните денови, Владата на Република Македонија, донесе итна мерка за продолжување на траењето на зимскиот распуст. Одлуката се однесува на […]

Вести

Завршува распустот за учениците

На учениците во основното и средното образование денеска им завршува летниот распуст.Од утре во новата учебна година 2017/2018 во училишните клупи ќе седнат над 20.437 првачиња. Средното образование ќе го […]

Вести

МОН: Второто полугодие започнува на 23 јануари

Министерството за образование и наука одлучи учебната година да продолжи на 23-ти јануари.-Согласно барањата на училиштата за продолжување на зимскиот распуст и климатските услови,  во консултација со Министерството за здравство […]

Вести

Тодоров: Распустот ќе се продолжи до 23-ти јануари!

Министерот за здравство Никола Тодоров денеска објави дека е донесена мерка за продолжување на зимскиот распуст на учениците до 23 јануари.Појасни дека одлуката е донесена како резултат на намалувањето на […]