Ознака: раст

Вести

Забрзано расте: Биткоинот достигна вредност од 50.000 американски долари- големите компании инвестираат во криптовалути

Биткоинот денеска за првпат ја премина цената од 50.000 американски долари, продолжувајќи го својот забрзан раст. Сепак, овој премин на големата психолошка граница траеше кратко, падна под оваа граница и […]

Вести

Додека светот се бори со корона кинеската еконoмија забележа раст од дури 4,9%

Додека светот сè уште се справува со пандемијата, Кина покажа дека е можно брзо заздравување на економијата ако вирусот се држи цврсто под контрола. Податоците покажуваат дека во третиот квартал […]

Живот

Природна стимулација на растот на косата со оваа маска

За најлесно да ве инспирирам да се потрудите својата козметика да ја подготвувате сами, ќе ви покажам еден од моите најомилени рецепти – нема бројки, нема минути, нема строги процедури! […]

Вести

Стаменковска: Пензиите од 2006-та до денес континуирано растат

ВМРО-ДПМНЕ е партија која се грижи за сите категории на граѓани, вклучувајќи ги и за пензионерите. Тоа го покажуваат и конкретните мерки и проекти. Впрочем најдобар показател за успешните политики […]

Политички партии

Раст на индустриското производство во Македонија

Водењето на доследна економска политика во последниве десетина години од страна на Владата на Република Македонија, предводена од ВМРО-ДПМНЕ, дава забележителни резултати и во зголемувањето на индустриското производство.Растот на индустриското […]

Вести

Завршната сметка на Буџетот пред пратениците, остварен раст поголем од предвидениот

Фискалните политики предвидени за 2015 година се остварени, а некои параметри се надминати. Остварен е раст повисок од предвидениот, извозот бележи раст во однос на увозот, а стапката на невработеност […]