Ознака: Ратко Младиќ

Балкан

Правосилна пресуда за Ратко Младиќ на 8 јуни

Второстепената пресуда во постапката против поранешниот командант на војската на босанските Срби, Ратко Младиќ ќе биде соопштена на 8 јуни, одлучи Хашкиот трибунал. Пресудата по жалбите ќе биде соопштена во […]

Балкан

Тајната порака на Ратко Младиќ која никој не ја забележа

Ратко Младиќ е осуден со првостепена пресуда на доживотна казна пред Хашкиот трибунал, но за деталите ќе се зборува долго по пресудата.Имено, Младиќ при изрекувањето на пресудата носел вратоврска на […]