Ознака: рафинеријата

Свет

Страшна експлозија во рафинеријата за гас во Филаделфија

Рафинеријата се наоѓа во близина на градот, а до неа има спортски комплекс. Локалните власти потврдија дека околу четири часот наутро по локално време дошло до експлозија во 150 години […]