Ознака: ребаланс

Вести

Ребалансот на Буџетот од денеска на пленарна седница

Дополнетиот предлог за изменување и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2020 година, кој содржи амандмани од комисиската расправа, од денеска е на пленарна седница. Според предложениот дневен ред […]

Политички партии

Партиите со ребалансот не си ги скратија своите пари, се работи за скоро 5 милиони евра годишно

Партиите со ребалансот не си ги скратија своите пари, се работи за скоро 5 милиони евра годишно Партиите само празни зборови кажуваат и „четки“ маваат на пресови околу нивното богами […]

Вести

Историски масакр во образованието со Ребалансот!

   Историски масакар во ОБРАЗОВАНИЕ со ребалансот!21мил€ скратени благодарение на Стефан Богоев и Шарените платеници!#ПакДаИмВерувате Историски масакар во ОБРАЗОВАНИЕ со ребалансот!21мил€ скратени благодарение на Стефан Богоев и Шарените платеници!#П

Вести

На вакви збунети типови не им се доверува ниту киоск, а не пак државен буџет!

Силен и елоквентен говор на министерот Тевдовски на денешната елаборација на ребалансот на буџетот пред Комисијата за буџет при Собранието на Р.Македонија.Објасни се, и за универзитетите, и за образовението. Не […]

Вести

Донесен ребалансот на Буџетот!

Собранието на Република Македонија во попладневниот дел од денешната расправа по дневниот ред на 117-тата  седница едногласно со 82 гласа „за“ го донесе ребалансот на Буџетот за 2016 година со […]

Локална самоуправа

Демир Хисар: Советот го донесе ребалансот на буџетот на 2016

Сите измени и дополнувања на Годишниот  финансиски план на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион се од таканаречена несуштинска природа. Што ќе рече, нема воведување на нови ставки, нови […]