Ознака: ребека никмејкер

Живот

Алцхајмерот може да се открие уште во раното детство!

Ген кој е поврзан со Алцхајмерот, може да почне да влијае на мозочната структура и психичката острина уште од предучилишна возраст, покажува ново истражување.Научниците одамна открија дека генот APOE се […]