Ознака: рекорд

Вести

Скопје повторно меѓу најзагадените градови во светот

Се враќаме на негативниот врв по загаденост во светот. Скопје вечерва е девети најзагаден град во светот според бројките што се измерени.  Мерните станици ширум земјата покажуваат дека моментално кај […]

Вести

Се уриваат рекорди со скенираните сметки, во прашање се над 10 милиони скенирани такви

Урнати се рекорди, народот се потепа да скенира сметка повеќе… Само минатиот месец граѓаните скениранле 12,5 милиони фискални сметки, што е за над половина повеќе од вообичаено, информираат од Министерств […]

Вести Македонија

Македонија денеска „урла“ од рекордна загаденост

Како што минуваат деновиве загаденоста е се поголема. Денеска бележи рекорд на скоро сите мерни места, како што ќе може да видите од улистрацијата… Има ли крај на оваа агонија […]

Избор на уредникот

Сириско семејство добива 5239 евра на месец социјална помош во Лајпциг, живеат во 220метри квадратни стан (видео)

Верувале или не ова 11 члено семејство го живее својот сон. Не знаеме дали постои подобра или слична можност на друго место во светот. Сириско семејство добива 5239 евра на месец […]