Ознака: Ректорат

Вести

Мерните станици кај Ректоратот вечерва измерија загадување дури 16 пати над дозволеното

Скопје и вечерва се гуши во загаден воздух, мерните станици измериле дури 801 ПМ 10 честички кај Ректорат. Па така според мерните станици вечерва најзагадено е во Ректоратот на УКИМ. […]

Вести

Македонија вечерва се гуши: Најзагадено кај Ректорат и скопски Карпош

Загаденоста на воздухот во Македонија вечерва е на енормно високо ниво, додека власта предводена од СДСМ и Заев не ги интересира здравјето на граѓаните. Во моментов мерните станици кај Ректоратот […]

Вести Македонија

Утрово во Скопје најзагадено во Центар, Карпош и Ректорат

Високи концентрации на ПМ 10 честички во воздухот утрово се регистрирано во скопските мерни места Карпош (128 милиграми на метар кубен ), Ректорат (123) и Центар (113). Средна загаденост има во […]

Вести

Рекордно ниво на ПМ10 честички измерени кај Ректорат

Мерните станици за квалитетот на воздухот вечерва повторно алармираат за енормна загаденост на воздухот.Во Скопје загаденоста повторно руши рекорди. Мерната станица кај Ректорат спроти Мавровка измери присуство на ПМ10 честички […]