Ознака: РЕКТОР

Вести

Никола Јанкуловски е избран за ректор на УКИМ

Професорот Никола Јанкуловски е избран за нов ректор на УКИМ.Тој со 43 гласа денес беше назначен за оваа функција. Ненад Новковски доби шест гласа, додека шест од гласачките ливчиња се неважечки. […]

Вести

СДСМ го блокира изборот на нов ректор!

Најголемата опозициска партија СДСМ продолжува со политиката на деструкција. Активисти и членови на оваа партија преку таканаречените пленуми кои се под директна контрола на опозицијата го блокираат изборот на нов […]