Ознака: ризици

Избор на уредникот

Симптоми и упатство за намалување на ризик од КОРОНА ВИРУСОТ

Симптоми и упатство за намалување на ризик од КОРОНА ВИРУСОТ Бидејќи се по извесно станува дека КОРОНА ВИРУСОТ наближува кон Македонија ние сметавме дека треба да објавиме инфографици за тоа […]

Живот

Зошто мобилниот НИКОГАШ не треба да го носите во задниот џеб

Телефоните се даваат на бебињата,жените некогаш ги носат закачени за градникот,а мажите во задниот џеб на панталоните.Доколку сеуште сте во двоумица дали мобилните телефони можат да бидат опасни по здравјето, […]

Занимливости

Доколку пиете парацетамол и ибупрофен го намалувате ризикот од карцином,но ризикувате ТРАЕН ГУБИТОК на…

Таблетата парацетамол или ибупрофен се лекови кои често – не размислувајќи ги пиеме против главоболки,блага треска и други разни тегоби..Сепак време е да обратите внимание на дозата и зачестеноста! Еве […]