Ознака: Ринге раја

Живот

Детската игра „Ринге раја„ крие морничава приказна

Ринге ринге раја во 19 век во Лондон се однесувала на чумата – опасна болест која однела многу животи. Меѓутоа, песничката настанала многу претходно.„Ring“ на англиски јазик значи прстен или […]