Ознака: Роаминг

Издвојуваме

Македонија потпиша Договор: Ќе се укинува роамингот

Македонија попиша договор за целосно укинување на роамингот со Србија, Црна Гора, Албанија и БиХ. Доворот го потпишаа министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и ресорните министри од […]

Вести

Роаминг повеќе нема да постои: Еве колку ќе чинат повиците, пораките и интернетот

Преговарачите на Европскиот парламент, Собранието и Комисијата се договориле околу регулирање на цените кои телекомуникациските оператори меѓусебно ќе ги наплатуваат за услугите на роаминг, што е последен елемент кој остана […]