Ознака: Роберт Алаѓозовски

Вести

Алаѓозовски неприметлив, Канческа супериорна во дебатата

Отвореноста од моја страна секогаш била на највисоко можно ниво, немам одбиено ниту една дебата, тоа може секој новинар да го потврди, кој ме поканил секогаш сум била присутна, секогаш […]

Вести

Алаѓозовски избркал од работа тројца професионалци за да направи место за партиски кадри

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски денес избркал од работа тројца вработени проефесионалци од министерството за култура, противправно прекинувајќи им ги законските договори кои траат до крајот на годината.Немало посебно образложение […]

Вести

Како новиот министер за култура Алаѓозовски се подбиваше со македонската историја?

Роберт Алаѓозовски човекот кој ќе раководи со министерството за култура од редовите на СДСМ кој во минатото заработи редица кривични пријави за изнесени лаги и невистини, политизирајќи ја културата на секој […]

Вести

Министерство за култура: Алаѓозовски покажа основно непознавање на законите и законските процедури

Искрено жалиме што и на денешната прес конференција  Роберт Алаѓозовски по којзнае кој пат  покажа основно непознавање на законите и законските процедури согласно кои се објавуваат резултатите од годишниот Конкурс […]

Вести

Министерство за култура: Алаѓозовски одработува партиска предизборна агенда зададена од своите политички ментори во СДСМ

Министерството за култура реагира на соопштението на СДСМ.Во продолжение интегрален пренос на реакцијата: Основната разликата помеѓу Роберт Алаѓозовски и Министерството за култура на Република Македонија е во тоа што Алаѓозовски […]

Вести

Министерство за култура: Обвинувањата на Алаѓозовски се евтин обид за политизација на културата

Поради елементарното непознавање на процедурите за реализација на проекти од областа на заштитата на културното наследство, денешниот прес на Роберт Алаѓозовски не претставува ништо друго освен груба навреда за повеќето […]

Вести

Министерство за култура: Алаѓозовски од СДСМ успеа да се заплетка во лавиринтот на својата нестручност

Министерството за култура ја изразува својата длабока загриженост поради елементарниот степен на непознавање на проблематиката со која за жал, како што велат, неуспешно се обидува да се занимава  претседателот на […]