Ознака: рок на јајца

Живот

Внимавајте за Велигден: Еве колкав им е рокот на вапцаните јајца

Варените јајца кои се вапцаат за Велигден, всушност имаат многу краток рок на траење, многу помал од свежите јајца. Со процесот на варењето на јајцата, се трга нивниот заштитниот надворешен […]