Ознака: рок

Вести

Има рок до кога граѓаните ќе треба да ги сменат документите поради Северна

Постои рок во кој ќе треба да ги смениме личните документи поради новото име на земјата, која со уставните измени е преименувана во Република Северна Македонија. За пет години или […]

Вести

Денес истекува рокот за распишување локални избори

Денеска е последниот рок во кој Собранието на Република Македонија треба да ги распише локалните избори.Денеска Собранието треба да ја продолжи Конституитивната седница, да избере претседател и да ги распише […]

Вести

Рокот за обнова на документацијата за правата од социјалната заштита

Денеска истекува рокот за обнова на документацијата за остварување на правата од областа на социјалната заштита. Од Министерството за труд и социјална политика апелираат сите кои досега тоа не го […]

Вести

Катастарот ќе побара продолжување на рокот за елаборати за легализација

Петнаесет илјади геодетски елаборати  неопходни за комлетирање документација за легализација на дивоградби не се доставени до општините до истекот на законскиот рок на крајот на минатата година поради што Катастарот […]

Живот

Како не сме го знаеле ова порано? На пакувањата постои сликичка која ќе ви го олесни животот!

Некои  од вас можеби и  ја знаат  оваа финта, но  повеќето  немаат поим.Знаеме дека препораките од експертите во  врска со  тоа кога треба да фрлите одреден производ. Некои  општи правила […]

Живот

Еве што всушност значи датумот на истекување на рокот!

Сте ги забележиле датумите запишани на пакувањето на производите и знаете дека тоа значи времето кога тие ќе се расипат.Но, всушност тоа значи дека вкусот на храната или пијалокот тогаш […]

Вести

Денеска истекува крајниот рок за пријавување на штетите од поплавите

Денеска истекува крајниот рок што го определи Владата за пријавување на настанатите штети на недвижниот имот, движниот имот, моторните возила, земјоделските површини и сточниот фонд од поплавите кои се случија […]

Вести

Втори септември е краен рок граѓаните да ги пријават штетите од поплавите

Од Владата на Република Македонија информираат дека краен рок за пријавување на настанатите штети (на недвижниот имот, движниот имот, моторните возила, земјоделските површини и сточниот фонд) од поплавите кои се […]