Ознака: романсиер и поет

Црна хроника

Почина македонскиот романсиер и поет Методија Фотев

Утрово, 11 февруари 2019 година, по кусо боледување, почина македонскиот романсиер и поет Методија Фотев. Роден е на 14 март 1932 година во Љубојно, Преспанско, учителска школа завршил во Битола, а […]