Ознака: рудник

Занимливости

Во сибирски рудник откриен минерал каков што не е виден до сега

Истражувачите открија чуден минерал во сибирски рудник.Ваков минерал до сега не е виден. Но, најфасцинантно е дека од 1980-тите години наваму, научниците се обидуваа да создадат слични материјали во лабораторија, […]

Издвојуваме

Тајната на изгубениот рудник на Слумач ја открива серијалот „Проклетството на смрзнатото злато“

Тајната на изгубениот рудник на Слумач ја открива серијалот „Проклетството на смрзнатото злато“Дивината на Британска Колумбија крие древна легенда- скриено злато вредно милијарди и клетва која ги одзема животите на […]

Вести

Мицевски со пратенички прашања во врска со инвестицијата во рудникот Иловица

По неколку месечна пауза денес во Собранието на Република Македонија повторно се одржува седница наменета за поставување на пратенички прашања. На оваа седница свои прашања до претставниците од извршната власт […]

Вести

Мицевски со пратенички прашања во врска со инвестицијата во рудникот Иловица

По неколку месечна пауза денес во Собранието на Република Македонија повторно се одржува седница наменета за поставување на пратенички прашања. На оваа седница свои прашања до претставниците од извршната власт […]

Издвојуваме

Македонскиот рудник „Алшар“ крие мистериозни богатства?

Македонскиот рудник „Алшар“ кој се наоѓа на планината Кожув, крие богатство важно за природата и човештвото, велат геолозите.  Некогаш Турците ископувале злато, скапоцености како талиум и лорандит. Според проценките еден […]