Ознака: рудници

Издвојуваме

Поддршка во борбата против рудниците на смртта даваат и гевгеличани надвор од Македонија

Поддршка во борбата против рудниците на смртта даваат и гевгеличани надвор од МакедонијаПоддршка за борбата против рудниците на смртта, како што гевгеличани го нарекуваат проектот за отворање на рудник на […]

Вести

Најмалку 400 вработувања, рудниците Злетово и Тораница ќе бидат рестартирани

Рудникот Злетово во Пробиштип ќе биде рестартиран за неколку дена, а рудникот Тораница во Крива Паланка за месец до месец и пол од страна на новиот сопственик бугарски „Минстрој“, најави […]