Ознака: саксија

Занимливости

Како да изберете правилна саксија за вашите растенија?

Внесувајќи растенија во домот, го оживуваме и разубавуваме просторот, но тоа не е единствената причина зошто треба да ги одгледуваме. Растенијата позитивно влијаат на физичкото и менталното здравје на луѓето, […]

Занимливости

Ставил кругови домат во саксија со земја, после две недели се случило нешто неверојатно

Ретко кој не сака салата од домати за време на врелите месеци, а на еден Јутјуб канал може да се пронајде рецепт за чување на домати о домашна атмосфера и […]

Занимливости

Што да им правите на старите патики? Претворете ги во саксии за цвеќиња!

Некој ги сака керамичките саксии, а некои глинени саксии, додека некои се задоволуваат и со најефтините пластични саксии за одгледување на цвеќе. За јапонскиот уметник Косуке Сугумота идеално место за […]

Занимливости

Прашала кој вид на змија е на фотографијата, но сите гледаа во растението во саксијата

Една млада девојка поставила фотографија на социјалните мрежи и станала хит на интернет.Девојката која ја поставила фотографијата намерно или не прашала дали некој знае од кој вид е змијата на […]

Занимливости

Направила ДУПКИ на стари ТУБИ: Соседите се воодушевиле кога го виделе ОВА!

Подземните системи за наводнување бараат големи трошоци, но овој „направи сам“ проект ќе ви заштеди пари, а што е најважно ќе заврши голема работа.Подземното наводнување во саксија ќе им помогне […]