Ознака: самовработување

Вести

Самовработување за уште 400 невработени

Од денеска во наредните петнаесеттина денови сите невработени лица ќе имаат можност да аплицираат за грант за самовработување преку отворање сопствен бизнис во износ од 4.000 евра.Како што информираше на […]

Вести

АВРМ ќе го промовира проектот за самовработување со кредитирање

Во Агенцијата за вработување денеска ќе биде најавен почетокот на имплементација на проектот Самовработување со кредитирање.Станува збор за мерка со која на заинтересираните невработени лица, активни баратели на работа, коишто […]

Вести

Груевски: Предвидуваме низа проекти за поддршка на невработените лица

Предвидуваме низа проекти за поддршка на невработените лица за поддршка за отворање на свој бизнис. Порекот во предизборната програма на ВМРО-ДПМНЕ Реално, „Од идеја до бизнис“ предвидува грант од 4.000 […]

Вести

Од денеска се активни два нови огласи за самовработување и вработување за млади до 29 години

Заменик министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, во денешното гостување на Радио Слободна Македонија најави два нови огласи за самовработување кои што почнуваат денеска.Во текот на денешниот ден […]

Вести

Нови грантови од по 3.000 евра за самовработување преку отворање бизнис

Неповратни грантови во износ од 185 илјади денари за самовработување преку отворање сопствен бизнис беа доделени денеска на невработени лица од Скопје, Куманово и Велес.Деновиве ќе бидат доделени и грантовите […]

Вести

Грантови за сопствен бизнис за 500 лица преку програмата „Самовработување“

Сертификати за грантови во износ од неповратни 185 илјади денари за развивање сопствен бизнис денеска добија 500 невработени лица кои успешно ги поминаа обуките од програмата „Самовработување“. Грантовите ги доделува […]

Вести

Нови грантови за самовработување во рамките на проектот на Владата

Наскоро се очекува доделување на 500 договори за грантовите за самовработување во рамки на проектот на Владата на Република Македонија кој се реализира во соработка со УНДП. Во Агенцијата за […]

Вести

Доделени првите две решенија за самовработување на лица со инвалидност во Струмица

Директорот на Агенцијата за вработување Влатко Попоски денеска во Струмица ги додели првите две решенија за самовработување на лица со попреченост од струмичкиот регион, кој ги опфаќа и општините Радовиш, […]