Ознака: санација

Локална самоуправа

Општина Дојран петти ден им помага на жителите од поплавените подрачја

Општина Дојран, преку механизација и работници на ЈПКД Комуналец-полин, се вклучи во хуманата акција за чистење на последиците од невремето во населеното место Стајковци.Според најавата на градоначалникот Борче Стамов, волонтерите […]

Вести

Спасов: Механизацијата е целосно ангажирана во санацијата

Работиме на вадење на калта, сметот, исто уништените материјали во домовите, со цел целосно расчистување на куќите и дворовите. Процесот не е едноставен. Имаме континуирано чистење на улиците, бидејќи отпадот […]

Локална самоуправа

Општина Битола е активно вклучена во акцијата за помош на граѓаните од поплавените подрачја

Општина Битола и локалниот кризен штаб со повеќе активности, опрема и човечки ресурси веќе пет дена континуирано дејствуваат на терен во поплавените подрачја во скопско.Над 100 луѓе, волонтери, вработени во […]

Локална самоуправа

Дезинфекција во поплавените подрачја во Општина Аеродром

Од вчера, 11.8.2016 година, во поплавените подрачја во Општина Аеродром почна процес на дезинфекција на исчистените домови, кои беа зафатени од катастрофалната поплава.Во соработка со Институтот за јавно здравје, екипите […]

Издвојуваме

ОКТА се приклучи на акцијата за помош на настраданото население од поплавите

Компанијата ОКТА ја понуди својата помош преку донација на гориво за механизацијата којашто интензивно работи на санирање на штетите од поплавата.Со оваа донација на Град Скопје ќе се овозможи непречена […]

Локална самоуправа

Механизација и луѓе работат во сите населени места погодени од поплавата

Во текот на денешниот ден /11.08.2016 година, четврток/ екипите на Градот Скопје и на јавните градски претпријатија, екипите на државните претпријатија, АРМ и голем број на волонтери работеа на расчистување […]

Вести

Прилепчани трет ден на помош во Стајковци

Доброволци, вработени во основните и средните училишта, младинци, пензионери, екипи од ЈКП „Комуналец„ и „Водовод и Канализација“, Македонски шуми – Црн Бор, ВП Прилепско поле, противпожарната единица, екипа од брзата […]

Вести

Тактичко оперативниот центар на АРМ ги координира активностите во поплавените подрачја

Од вчера во функција е ставен тактичко оперативниот центар на АРМ, кој воедно е координативен центар за сите активности за ангажирање на потребните средства и персонал во санирањето на последиците […]