Ознака: сателити

Технологија

“SpaceX” лансираше во орбитата сателити со кои ќе овозможи користење на интернет од вселената

“SpaceX” лансираше во орбитата сателити со кои ќе овозможи користење на интернет од вселената. Нема крај на иновативноста на Илон Маск. Како што беше денеска известено на Јутјуб, со видео […]

Технологија

Лоцирајте ги сите сателити во вселената со новата апликација за iPad 2

Компанијата “SES Astra” претстави апликација за iPad наречена “SES Satelites”, која овозможува едноставно пребарување и лоцирање на сателити на темел на локацијата на која се наоѓа корисникот.  Апликацијата е достапна во […]