Ознака: сајбер војна

Избор на уредникот Издвојуваме

Создавање на кохезивен политички, економски и безбедносен систем кој е исклучиво насочен кон НАТО и ЕУ е превентивен одговор на сајбер заканите

Изјава за Пулс 24 на безбедносниот аналитичар  м-р Милан Стефаноски. Зошто хакерските напади зачестија, прво системот на ДИК, а денес системот на неколку државни институции, која е целта? Сајбер нападите […]

Вести

Меркел: Цел сум на руски хакерски напади и тоа многу ме повреди

Меркел: Цел сум на руски хакерски напади и тоа многу ме повреди Меркел пред германскиот парламент во средата изјави дека претрпела болка кога дознала за хакерскиот напад во 2015 година […]

Вести

И Веб страницата на Институтот за социолошки и политичко-правни истражувања хакирана

Веб страницата на Институтот за социолошки и политичко-правни истражувања хакирана од т.н. Powerful Greek Army со употреба на најпогрдни имиња за Македонија и Македонците! Претходно објавивме дека се хакирани мајлови на […]