Ознака: Света Пречиста

Занимливости

Денеска е Света Пречиста: Еве што НИКАКО не смеете да држите во рацете!

Се верува дека Богородица на овој ден ја штити стоката од ѕверовите.Овој празник се нарекува уште и Пресвета Богородица, или Женска Богородица, и се смета за женски празник. Посебно го […]