Ознака: Свети Василиј Острошки

Вести

Денеска е Свети Василиј Острошки: Ако сте болни овој светец денеска ќе ви помогне- еве што треба да направите

Православната црква и верниците денеска го прославуваат Свети Василиј Острошки, големиот чудотворец, чиишто чудотворни дела се познати насекаде. Уште поголемо чудо и доказ за светоста на Василиј е чудотворната моќ […]

Живот

Денес е Свети Василиј Острошки – чудотворец, исцелува од најтешките болести

Свети Василиј Острошки е родум од Попово Село во Херцеговина, од родители прости но благочестиви. Од малечок беше исполнет со љубов кон Божјата Црква, а кога порасна отиде во требињскиот […]

Вести

Денеска е голем празник: Денеска е Свети Василиј Острошки

Набрзо се прочу со својот сериозен и редок подвижнички живот, зашто себеси си налагаше подвиг врз подвиг, сѐ потежок и потежок. Денеска е Св. Василиј Острошки. Свети Василиј Острошки е […]