Ознака: Свети Јоаким и Ана

Вести

Денеска е Свети Јоаким и Ана

Денешниот празник е органски поврзан со празникот од претходниот ден, со празникот на раѓањето на Богородица. Како и по сите поголеми празници, и по овој празник се празнува споменот на […]