Ознака: Св. апостол Симон

Вести

Денеска е Св. апостол Симон

Свети апостол Симон потекнувал од галилејскиот град Кана. Свадбата што ја опишува свети Јован во своето Евангелие е токму свадбата на овој подоцнежен апостол. Наречен е Зилот (што во превод […]