Ознака: Св. архиѓакон Стефан

Вести

Денеска е Откривање и пренос на моштите на Св. архиѓакон Стефан

ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 2 август- Откривање и пренос на моштите на Св. архиѓакон Стефан. За моштите на Свети архиѓакон Стефан не […]

Живот

Денеска е Откривање и пренос на моштите на Св. архиѓакон Стефан

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 2 август. Денеска е Откривање и пренос на моштите на Св. архиѓакон Стефан. За моштите на свети архиѓакон Стефан не се знаеше ништо […]

Вести

Ги пронајдоа светите мошти закопани во пештера, денеска се празнува овој голем празник

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 2 август. Денеска е Откривање и пренос на моштите на Св. архиѓакон Стефан. За моштите на свети архиѓакон Стефан не се знаеше […]

Занимливости

Се слави преносот на моштите на свети Стефан: Денес пазете се од ветрови!

Денеска цркавата го слави откривањето и преносот на моштите на Св. архиѓакон Стефан. Во некои делови овој светец се нарекува и Стефан Ветровит поради што луѓето се плашат од него […]