Ознака: Св. Климент Охридски

Македонија

Врачена државната награда „Св.Климент Охридски“ за 2018 година

Во Собранието на Република Македонија во чест на празникот „Свети Климент Охридски“ денес беше врачена истоимената државната награда за 2018 година. Годинешни добитници се просветните работници Кимет Агаи и Аднан […]

Вести

Понеделник е следниот неработен ден-имаме уште два продолжени викенди до крај на годинава

Понеделник (23 октомври-Ден на Македонската Револуционерна Борба) е следниот неработен ден за сите граѓани на државава.Тоа значи дека следниот викенд ќе биде продолжен. Нареден празник после 23 октомври е 8 […]

Култура

Објавена е програмата за 1100. годишнина од упокојувањето на Св. Климент Охридски

Значајни културни содржини во насока на одбележување на 1100-годишнината од упокојувањето на големиот мисионер, Св. Климент Охридски, ќе реализираат Министерството за култура и институциите од областа на културата заедно со […]