Ознака: Св. пророк Захариј

Вести

Се празнува Св. пророк Захариј, таткото на Јован Крстител

Свети пророк Захариј е таткото на свети Јован Крстител. Потекнуваше од свештеничкото Ароново племе. Син му Јован му беше даден кога тој и жена му Елисавета беа во поодминати години, […]