Ознака: Св. Јован Крстите

Занимливости

Денеска е Собор на Св. Јован Крстител, еве што се прави на овој ден

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 7 јануари.Денеска е Собор на св. Јован Крстител. Уште од првите векови Црквата утврдила овој ангел во тело да се прославува веднаш […]