Ознака: Св. Јован

Вести

Во сабота е Св. Јован: Никако не држете нож во рака

Православните христијани на 20 јануари го прославуваат празникот Св. Јован бидејќи се верува дека на овој ден Св Јован Крстител на реката Јордан го крстел Исус Христос.Православните христијани на 20 […]