Ознака: СДС

Вести

Овој ребаланс не е развоен буџет, направен да одговори на желбата на СДСМ

Во денешната дебата на Комисијата за финансирање и буџет, пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ Лилјана Затуроска, истакна дека овој ребаланс не е развоен буџет, туку истиот е направен да одговори на желбата […]

Вести

Дали новиот државен секретар Милошев е незаконски поставен?

Претседателот на општинската организација на СДСМ Штип Владимир Милошев на почетокот на овој месец беше именуван за државен секретар во Министерство за здравство од стана на министерот Арбен Таравари.Милошев кој […]

Вести

Вчера СДС ја задолжи Република Македонија за дополнителни 10.6 милиони евра

СДС кога беше опозиција устата им беше полна за презадолженост на Република Македонија. Денес кога СДС е на власт ја задолжува земјата што е можно повеќе, се вели во соопштението.СДС […]

Вести

ВМРО- ДПМНЕ: СДС својата неспособност и неодговорност ќе ја покриваат со нови долгови

Владата на Зоран Заев која од позиција на опозиција аукциите на државни хартии од вредност ги сметаше за криминал, денес го искористи истиот начин да ја задолжи државата за дополнителни […]

Вести

ВМРО- ДПМНЕ: СДС својата неспособност и неодговорност ќе ја покриваат со нови долгови

Владата на Зоран Заев која од позиција на опозиција аукциите на државни хартии од вредност ги сметаше за криминал, денес го искористи истиот начин да ја задолжи државата за дополнителни […]