Ознака: седишта

Занимливости

Не е поради бојата на небото: Седиштата во авионите се сини од овие причини

Доколку мислите дека седиштата во авионите се сини за да личат на небото – грешите. Оваа боја е идеална за долготрајно користење, но и за нашата психа. Седиштата во многу […]

Занимливости

Како вселенски брод! Вака ќе изгледаат седиштата во авионите по пандемијата коронавирус

Очигледно е дека светот малку по малку почнува да се менува, а ‘виновникот’ за тоа како што знаеме е коронавирусот. Новиот дизајн на седиштата во авионите би можел да биде […]

Занимливости

Седиштата во автобусот светнаа за само неколку минути

Седиштата во градските автобуси се навистина нечисти и секој корисник на јавниот превоз може да го потврди истото. Можеби сме и навикнати да ги гледаме таквите седишта, па сме заборавиле […]

Занимливости

Седиштата во јавниот превоз најчесто се грди, а ќе ви се згади од причината!

Дали некогаш сте се запрашале зошто седиштата во јавниот превоз се грди? Голем дел од нив се прекриени со посебна волнена навлака што е отпорна на дамки и на оган.Изгледот […]