Ознака: сенка

Занимливости

Дали сте забележале дека пламенот нема сенка? Зошто е тоа така?

На училиште не учеа дека телата, кога се осветлени, оцртуваат сенка. Но, има еден исклучок -­ пламенот, пишува бугарскиот портал „Љубопитно“.Сенката секогаш се појавува на некоја одредена површина (ѕид, под), […]